Over Anouk

Anouk Kragtwijk (31) werkt als freelance journalist en interviewer voor o.a. NRC, Metro en Haarlems Dagblad. Als journalist houdt ze ervan om mensen liefdevol binnenstebuiten te keren in een interview. Ze interviewt kleinkunstenaars in ‘de KLEINkunstpodcast’ in samenwerking met 100% NL en is vaste gast bij het programma ‘Dit is de Zondag’ van de EO dat gaat over zingeving, religie en spiritualiteit. Ze vlogde voor Libelle en Metro over ‘Groen Leven’ en presenteerde daarnaast cabaretprijzen en debatten voor o.a. Haarlems Dagblad. Op dit moment is ze bijna klaar met een kinderboek.

Haar motto stamt van de Postbus 51-spotjes van vroeger: een betere wereld begin bij jezelf.  Ze combineert onderwerpen als duurzaamheid, politiek, economie en vrouwenrechten altijd met levensvragen. Hoe kan ik minder lang douchen (antwoord: een uitgemergelde ijsbeer in je douche plakken)? Welke overtuiging zorgt ervoor dat ik een mannelijke vakkenvuller tussen de vrouwelijke supermarktmedewerkers aanzie als bedrijfsleider? Waarom leren we kinderen op school niet met emoties om te gaan zodat we weten wat we met woede, haat en hebzucht kunnen doen? Hebzucht en haat zorgen voor bijna alle problemen op de wereld en die kunnen we alleen in onszelf aanpakken.

Ze zoekt en zoekt. Elke minuut, elk uur, elke dag. In zichzelf en in de wereld. Want haar grootste overtuiging is dat onze binnenwereld onze buitenwereld kleurt. Iemand interviewen en daarnaast grappen maken over klimaatverandering, zijn voor haar daarom helemaal geen gekke combinatie.

Gezellig allemaal hè? Gelukkig probeert ze haar groene zendingsdrang, wat klinkt als spetterende babypoep, te compenseren met een dosis humor in haar stukjes en video’s. Ze staat namelijk ook als cabaretière op het podium. Met haar Nederlandstalige liedjes geeft ze huiskamerconcerten en daarnaast treedt ze op als comedian. In december werd Anouk tweede bij de Comedy Slam en vorig jaar won ze de Persoonlijkheidsprijs bij het Utrechts Cabaret Festival.  Naast de chaos op de wereld schrijft ze over de chaos in haar hoofd en haar huis, theater, groen leven, over de positie van de vrouw en andere zielenroerselen.

Contact opnemen kan via:

abdd832995d0d0508e5bc59867d6287d

Volg mij op Facebook

 

 

 

 

 

 

 

CV:

November 2017:     Presentator, videocolumnist en camerajournalist Metro
September 2017:    Journalist en eindredacteur NRC
Juni 2017:                Vlogger Libelle TV
2008-2017:              Verslaggever  (onderwijs, duurzaamheid en atletiek) en columnist Haarlems Dagblad en Leidsch Dagblad
2013:                         Redacteur en camerajournalist GreenTech (RTL 4)
2013-2015:              Columnist en journalist voor BOS en BoeddhaMagazine
2012:                         Redacteur en verslaggever Nieuwsuur (stage).
2012:                         Maker docu ‘Tamera het leven in een commune’ (NPO Spirit 24)
2012:                         Coauteur en onderzoeker van wetenschappelijk onderzoek          ‘Gerepeteerde toneelstukjes of geïmproviseerde verkiezingsdebatten? Een   onderzoek naar de onderhandelingen tussen politici en media tijdens
de Nederlandse verkiezingscampagne van 2012’, onder leiding van Ad van Liempt en Yael de Haan.

2006-2010: Hoogspringer op nationaal niveau